Foto: Mercedes / Daimler

Ägare till nya Mercedes S-klass ombeds genast besöka verkstad

Nya Mercedes S-klass har problem med styrningen och därför återkallas modellen.

Mercedes S-klass generation W223 hade världspremiär i september i fjol och så sent som i december, alltså förra månaden, inleddes storskaliga produktionen av modellen.
Nu visar det sig att nya S-klass är behäftad med ett fel i styrningen, något som kan äventyra säkerheten och har potential att leda till allvarliga olyckor. Därför väljer Mercedes att återkalla nya S-klass efter bara en dryg månad i produktion.
Enligt en talesperson för företaget, som tyska Business Insider varit i kontakt med, rör det sig om omkring 1 400 bilar världen över. Ägarna till dessa uppmanas att omedelbart uppsöka auktoriserad verkstad för åtgärd.

Det är ett komponentfel i styrningen som har uppmärksammats av en leverantör till Mercedes. Komponenten tillverkas och förmonteras i sin helhet innan den levereras till fabriken i Sindelfingen där S-klass sätts samman.

LÄS OCKSÅ: Mercedes släpper inte in Google i bilen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!