071126-alfa-romeo-furiosa

Alfa ändrar sig om Furiosa

Tidigare i år har besökare på Alfa Romeos hemsida kunnat rösta på vilket namn de ville att deras nya bidrag till småbilsklassen skulle ha. Häromveckan presenterades Furiosa som vinnare av omröstningen. Nu kan dock Alfa Romeo komma att bortse från omröstningen.

De senaste uppgifterna i namnfrågan gör gällande att Alfa Romeo är missnöjda med det framröstade namnet. Man är orolig för att namnet associerar för mycket med filmen The fast and the Furious. Dessutom anser Alfa Romeo att namnet inte passar företagets framtoning, eftersom Furiosa betyder ungefär arg kvinna på italienska.

Om uppgifterna stämmer kan man ifrågasätta varför Alfa Romeo hade Furiosa som ett alternativ över huvud taget i omröstningen. Om man inte tål svaret kanske man inte ska ställa frågan. Övriga namnalternativ Alfa Romeo kunde tänka sig (eller inte) var Agea, Enos, Everson, Fira, Milo, Mod, Nevo, Solea, Sparvo, Velvetta och Ventura.

Vilket namn den än får till slut kommer den lilla Alfan säkerligen att bli en stark utmanare i segmentet. Det är sedan tidigare känt att den som första bil, bortsett från Ferrari, kommer att få det F1-inspirerade Manettino-vredet. Motoralternativen startar med den minsta fyrcylindriga 1,4-litersmotorn som ger 105 hästkrafter. Flaggskeppet blir en turboladdad 1,8-litersmotor som levererar 230 hästkrafter.

Det senaste budet är att bilen ska framträda på bilsalongen i Genève i mars under ett namn som börjar på R. Europadebut uppges ske i oktober nästa år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!