Alfa Romeo 6C ”bekräftad”

En ny sportig Alfa Romeo-modell med sexcylindrig motor och med bilar som Jaguar F-Type i siktet är under utveckling. Eller är den det?

En ny sportbil från Alfa Romeo med samma V6-motor som finns hos Giulia och Stelvio är bekräftad. En 2,9-litersmotor som i dag har ett effektuttag på 510 hästkrafter.

Den nya modellen är dock inte bekräftad av Alfa Romeo själva utan på den tyska trimfirman Pogea Racings Facebook-sida. Det låter i ärlighetens namn inte särskilt seriöst men med lång erfarenhet av att jobba med Alfa-bilar påstås de ha koll i frågan.

Enligt dem har en person som har beslutsfattning hos märket bekräftat att bilen ska komma ut på marknaden 2020 men synas på bilsalonger kanske redan i år. Det han tidigare avslöjat för tyskarna har slagit in.

Namnet 6C är historiskt anspelar på antalet cylindrar och sluter upp bredvid massproducerade 4C och 8C, sistnämnda byggd i limiterad upplaga åren 2007 till 2010.

Med tanke på Alfa Romeos nya satsning på Formel 1 vore en bil som 6C en självklarhet att ha i modellpaletten för det italienska märket.

En talesman för Alfa Romeo avfärdar ”bekräftelsen” som nonsens men utesluter inte att en ny sportbilsmodell kan komma i framtiden. I dagsläget gör man som alla andra biltillverkare, pratar suv även om rykten om en ny Spider ploppar upp titt som tätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!