070717-alfa-romeo-8c-comp

Alfa Romeo 8C Competizione prissatt

För snart fyra år sedan visade Alfa Romeo något storslaget på bilsalongen i Frankfurt. Det var en konceptbil vid namn 8C Competizione. Nu väntar den produktionsfärdiga varianten nästan runt hörnet.

Alfa Romeo har i dagarna offentliggjort ett pris på skönheten, 1 450 000 kronor. Ett ganska lagom pris på en ganska lagom bil. En V8 med klassiska 90 grader mellan cylinderbalkarna på 4,7 liter ska verka som kraftkälla. 450 hästkrafter och 470 Nm lär ge bilen en ordentlig knuff när det ska gasas. 0-100 km/h på 4,5 sekunder och toppfart på 300 km/h.

8C Competzione ska vara mer än en bil, det är en hyllning. I alla fall enligt Alfa Romeo själva. De hävdar att inspirationen till bilen kommer från Alfas historia, inom både motorsport och gatlegala bilar. När konceptet visades var det ganska få personer som på allvar trodde att bilen skulle gå i produktion. Men, tack vare ett samarbete med Maserati kommer 8C Competizione tillverkas i en mycket exklusiv skara av 500 bilar. Enligt ryktet ska alla vara sålda till handplockade köpare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!