Alfa Romeo återkallar Giulia och Stelvio på grund av förorenad bromsvätska

Ett mindre antal av Alfa Romeos nya modeller Giulia och Stelvio kan vara ”smittade” och måste därför återkallas. Ett helt nytt bromssystem monteras på infekterade bilar.

Alfa Romeo Giulia (bilden ovan) och Stelvio (bilden nedan), två fina bilar men som kan bära på oväntade ”infektioner” i form av förorenad bromsvätska. Det gäller bilar tillverkats mellan 14 och 23 november 2017. Ägare till bilar som tillverkats inom detta korta tidsfönster kommer att kontaktas av Alfa Romeo där de ombeds uppsöka verkstad. Om bromssystemet visar sig ha den förorenade bromsvätskan byts bilens kompletta bromssystem utan kostnad ut mot ett nytt.

Den förorenade bromsvätskan kan skada bromskomponenter vilket kan leda till sämre bromsverkan. 307 bilar berörs i USA. Hur många som berörs i Europa är i dagsläget okänt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!