Alfa Romeo bekräftar rekordtiden för 4C på Nürburgring

För några veckor sedan gick ryktet att Alfa Romeo 4C hade satt en rekordsnabb tid på Nürburgring. Nu bekräftar italienarna att 4C, i händerna på Horst von Saurma, har kört ett varv på 8:04:40.

I början av månaden gick italienska tidningen Quattroruote ut med att Alfa Romeo 4C hade kört ett varv runt Nürburgrings nordslinga på åtta minuter och fyra sekunder – en tid som kanske inte låter så imponerande men som ändå är en sekund snabbare än utgående generation BMW M3 (E92). Nu bekräftar Alfa Romeo själva att 4C officiellt har klockats på 8:04:40 minuter på Nürburgring.

 Det betyder att 4C inte bara är snabb, utan rekordsnabb på Nürburgring. Det är nämligen nytt varvrekord för bilar med effektuttag under 250 hästkrafter. Tiden ska ha satts under sluttesterna inför lanseringen, därav de svarta tejpremsorna. På fälgarna satt Pirelli P Zero Trofeo-däck och bakom ratten satt ingen mindre än Ringen-veteranen och tidningen Sport Autos chefredaktör Horst von Saurma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!