080926-alfa-brera-ti

Alfa Romeo Brera Turismo Internazionale

Vackra, men kanske inte fullt så sportiga Alfa Romeo Brera kan nu fås med den Alfa-klassiska TI-beteckningen. Med Turismo Internazionale-paketet ska Brera bli en sportigare sportbil.

När Alfa Romeo visade upp Brera som konceptbil på Genèvesalongen för sex år sedan hänfördes publiken. Ett vackert skal och en V8-motor på 400 hästkrafter lovade gott. Produktionsbilen blev inte fullt lika dramatisk. Det mesta av formerna bestod, men den utlovade sportigheten var inte så påtaglig som många kanske hade hoppats. Med den klassiska Alfa Romeo-beteckningen Turismo Internazionale vill nu Alfa ge Brera en sportigare flärd. TI-beteckningen som användes 1960- och 1970-talets mest påkostade och sportiga Alfor erbjuds initialt till Brera 2,2 JTS och 3,2 V6. Framöver ska tillägget bli tillgängligt till alla motoralternativ.

Exteriört består TI-paketet av ett nytt kjolpaket, 19-tums aluminiumfälgar, TI-beteckning på framskärmar och baklucka samt väl synliga bromsok från Brembo målade i en skarpt röd kulör. Med risk för att bli onödigt stötig i kombination med 19-tumsfälgarna får TI-modellerna en hårdare chassisättning än vanliga Breror. Interiört blir Brera både sportigare och lyxigare. Sportstolar med extra sidostöd och sportratt och växelspak med röda sömmar är några av de utmärkande detaljerna. Mätartavlorna är svarta och röda med vit bakgrundsbelysning. Pedaler och fotstöd är i aluminiumutförande.

Provkörning

Test

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!