090722-alfa-mito-gta-stopp

Alfa Romeo MiTo GTA blir inte av

Det visar sig nu att vi, helt förgäves, har gått och väntat på den hårdtrimmade GTA-versionen av MiTo. Bilen som var färdig att lanseras innan årets slut uppges nu ha lagts i malpåsen.

 Att Aston Martin har bestämt sig för att stoppa Lagonda-projektet kanske det inte är så många som sörjer. Desto fler ögon kan tårfyllas över beskedet att Alfa Romeo inte tänker låta MiTo GTA gå hela vägen till försäljning. I samtal med iMotor säger en anonym talesperson för Alfa Romeo att MiTo GTA läggs åt sidan för stunden. Det anses allt för svårt att rättfärdiga en prestandabil som MiTo GTA i denna tid då finanskrisen gör att det inte blir lönsamt.

Om uppgifterna stämmer är det minst sagt överraskande. MiTo GTA visades på Genèvesalongen och trots att såg produktionsfärdig ut, både på och under skalet, betecknades den som en konceptbil. Alfa delade med sig av alla tekniska uppgifter och allt tydde på att bilen skulle börja säljas innan årets slut.

Konceptbilen som visades i Genève var allt annat än en vanlig MiTo. Den lilla 1,75-liter turbomotorn skulle krama ur sig hela 240 hästkrafter tack vare direktinsprutning, dubbel variabel ventilstyrning, ett nytt turboaggregat och ny motorstyrning. Motorn sades kunna leverera prestanda som kan jämföras med en trelitersmotor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!