090122-alfa-mito-gta

Alfa Romeo MiTo GTA snart här

Nu börjar den närma sig. Den hett efterlängtade GTA-versionen av Alfa Romeo MiTo ska visas på Genèvesalongen i mars. Med en massiv effektökning, sänkt vikt och ett lågt pris ska den knocka värste konkurrenten Mini John Cooper Works.

Än så länge går det inte att få Alfa Romeo MiTo med mer än 155 hästkrafter. Mycket mer kanske inte behövs i en bil som väger in på 1 145 kilo. Men den som ändå vill ha mer kan nu ta sikte på bilsalongen i Genève i mars. Då ska Alfa Romeo för första gången visa GTA-versionen av MiTo, och det ser ut som att den blir ännu hetare än väntat. Brittiska Autocar har talat med Alfa-representanter som avslöjar att MiTo GTA får inte mindre än 240 hästkrafter under den lilla knubbiga huven.

Motorn uppges bli densamma som i Fiat Punto Abarth, det vill säga en turbomatad 1,8-litersmotor. Samtidigt som effekten ökas på ordentligt jämfört med vanliga MiTo blir GTA-versionen rejält lättad. Enligt Autocars källa får MiTo GTA många kolfiber- och aluminiumdelar som sänker vikten avsevärt. MiTo GTA uppges bli en av de värsta Alfa-modellerna någonsin. Om MiTo GTA följer i fotspåren av tidigare GTA-modeller kommer den att få ett aggressivt yttre. Stora skärmbreddare och gapande luftintag är bara några av detaljerna som lär skilja den från sina vanliga syskon.

MiTos uppenbara konkurrent är Mini Cooper. Därmed blir även MiTo GTA och Mini-värstingen John Cooper Works bittra fiender. Om man får tro Autocars källor kan Minin få det tufft. MiTo GTA får ett effektövertag på 29 hästkrafter, samtidigt som den tros bli omkring 20 000 kronor billigare.

Läs mer

Provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!