Foto: neverdayxy

Alfa Romeo planerar rival till 5-serie

Alfa Romeo planerar en konkurrent till BMW 5-serie och Mercedes E-klass. Det avslöjar AutoExpress på sin hemsida.

Enligt hemsidan kommer modellen komma ut under 2018, och kommer ha en rad olika motorer. Bland annat ska en laddhybrid och en sexcylindrig diesel-motor erbjudas. Bilen kommer att dela plattform med nyligen lanserade Giulia, och kommer troligtvis därför också dela motorer med modellen.

FCA-chefen Harald Wester menar att vi kan förvänta oss en relativt snabb sekvens av modeller inom den närmsta tiden bestående av olika sorters bilar såsom suvar och sedaner. Wester förklarar också att den 2,0-liters bensinmotor som sitter i Giulia har potential att trimmas, och det är därför möjligt att just en  trimmad version av motorn skulle kunna återfinnas i den nya storbilen.

Alfa Romeo 166.

Bilen kommer troligtvis erbjudas med en åttaväxlad automatlåda och en sexväxlad manuell, samma som i Giulia. Baspriset förväntas hamna på kring 400 000 kronor, alltså ungefär i samma liga som just BMW 5-serie.

En riktig utmanare till BMW 5-serie har saknats i Alfas modellprogram sedan Alfa Romeo 166 lades ner år 2007.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!