100825-alfa-romeo-favorit

Alfistis har valt sin favorit-Alfa

Som en del i firandet av märkets 100-årsjubileum har Alfa Romeo anordnat en omröstning för att utse entusiasternas favorit-Alfa. En modern sportvagn placerade sig högt men fick se sig slagen av en betydligt äldre klassiker.

 2010 är året då Alfa Romeo firar sitt 100-årsjubileum – en milstolpe som har uppmärksammats stort på många håll i världen. Alfa Romeo i Storbritannien har bland annat anordnat en omröstning där alla Alfa Romeo-entusiaster, Alfistis, har fått rösta på den Alfa-modell de föredrar framför andra. Utöver att rösta på sin favoritmodell har alla Alfistis även kunnat lägga upp sina egna Alfa-bilder på hemsidan och tillsammans skapat ett stort Alfa-kollage.

Segraren, med 20,4 procent av rösterna, blev Alfa Romeo Giulia GTAm. Modellen baserades på standardbilen 1750 GT Veloce och säkrade sin plats i Alfa-historien i och med segern i 1970-års Touring Car Championship i händerna på holländaren Toine Hezemans. Alfa Giulia GTAm tog en mycket knapp seger i omröstningen före tvåan 8C Competizione som fick 19,8 procent av rösterna. Först på tredje plats kom bilen som kanske de flesta förknippar med Alfa-namnet, nämligen Alfa Romeo Spider Duetto. Den klassiska Spider-modellen plockade hem 16 procent av rösterna och följdes av Giulietta och Alfa Sud på fjärde respektive femte plats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!