Älgtestet – på riktigt!

Den här bilföraren verkar ha övat på Teknikens Världs älgtest. Han lyckas nämligen undvika att krocka med fyra älgar i en minst sagt skarp situation.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det verkar som om föraren av denna bil visste ganska så väl hur han skulle agera i en situation som denna. Föraren kommer körande (lite väl fort?) på en helt snötäckt väg i Kanada när han plötsligt får syn på fyra älgar som befinner sig mitt på vägen. Enligt filmens beskrivning så började föraren bromsa så fort han fick syn på älgarna, men det var för halt så bilen bara gled. Föraren lyfte därför foten från bromsen och fokuserade istället på att försöka styra sig förbi älgflocken.

Som synes gick det hela vägen, men om det var störst andel skicklighet eller tur är oklart. Förarens lycka när han inser att han lyckats undvika flera hundra kilo älgkött i vindrutan verkar dock kunna hålla i sig året ut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!