Allvarligt fel på Opel Adam och Corsa – brådskande återkallelse

Äger du en Opel Adam eller Corsa som levererats i maj 2014 eller senare ska du inte köra med den. Opel har upptäckt ett fel på rattstången som måste säkerhetskontrolleras.

Under fredagen och lördagen har Opel gått ut med ett brådskande meddelande om att alla Adam och Corsa som levererats sedan maj månad i år måste in på säkerhetskontroll omedelbart. För att undvika eventuella risker uppmanar Opel berörda ägare att inte köra sina bilar.

Det är en felaktigt tillverkad rattstång som inte uppfyller specifikationen som är anledningen till återkallelsen. Felet uppmärksammades under en rutinmässig kvalitetskontroll på tillverkningsanläggningen.

Totalt rör det sig om cirka 8 000 Adam och Corsa som är behäftade med den felaktiga rattstången. Utöver Opel berörs även cirka 3 000 exemplar av Vauxhalls modellmotsvarigheter.

Inga olyckor eller skador relaterade till felet är kända.

Opel-ägare kan gå in på opel.se eller opel.com för att ta reda på om deras bil påverkas av återkallelsen. Opel kommer dessutom att kontakta berörda ägare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!