Foto: Skärmdump, Youtube

Alpina smygvisar nya B7

Den senaste generationens BMW 7-serie har nyligen nått bilhallarna, och nu är Alpina på gång med sin version av bilen.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Förra veckan publicerade Alpina en teaser-video på sin senaste skapelse. I den svartvita videon ser vi en lätt maskerad B7 attackera en testbana, ackompanjerad av operamusik och dovt V8-muller. Modellen väntas få en omarbetad version av 4,4-litersmotorn från Alpina B5, med runt 600 hästkrafter.

Foto: Skärmdump, Youtube

Inga detaljer om bilen har hittills blivit bekräftade, men bilsalongen i Genéve känns som den perfekta platsen för den kommande Alpina-debuten. Med tanke på timingen av teaser-videon är det mycket troligt att jetset-sedanen kommer att stå klar i Alpinas monter när de öppnar dörrarna till salongen i mars.

Förra generationens Alpina B7 hade 533 hästkrafter, och gjorde 0-100 km/h på 4,2 sekunder. Nästa generation borde bli ännu snabbare, tack vare den nya 7-seriens lägre vikt. Dessutom får den nya versionen mer effekt, och kanske till och med fyrhjulsdrift. Men det är fortfarande oklart.

Foto: Skärmdump, Youtube

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!