100126-amg-a-klass Foto: press foto, do not use for advertising purposes

AMG ger sig på nästa A- och B-klass

Mercedes egen trimstuga AMG har små planer för framtiden. När nästa generation A- och B-klass kommer tror AMG-chefen Volker Mornhinweg att de framhjulsdrivna bilarna kan förvandlas till bakhjulsdrivna AMG-bilar.

 Det händer mycket hos AMG just nu. Hästkraftskriget sägs vara nedlagt och dieseldrivna modeller är inte långt borta. Nu verkar det även som att AMG-bilarna kommer att krympa i storlek. Den minsta Mercedes-modell som modifieras av AMG i nuläget är C-klass men snart kan Mercedes hustrimmare ta sig an betydligt mindre bilar än så.

Motortrend.com har talat med AMG-chefen Volker Mornhinweg som avslöjar en del om framtiden. Nästa generation A-klass, B-klass samt tre helt nya modeller som kommer någon gång under 2012 ska alla byggas på den nya MFA-plattformen. Kruxet för AMG är att MFA-plattformen är framhjulsdriven och det är inte förenligt med AMG:s värden, enligt Mornhinweg. Han säger dock till Motortrend att de har tittat på MFA-plattformen och tror att det ska vara möjligt att anpassa den till bakhjulsdrift. Vidare säger han att det inte är aktuellt med en stor V8-motor i de små bilarna, en liten men stark fyrcylindrig motor är desto troligare. Kanske vågar vi även hoppas på en dieselversion med kraftigt vridmoment?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!