080307-amg-miljövänligt

AMG vill också vara snälla mot miljön

I denna tid då miljötänkandet går utanpå allt annat verkar inga traditioner gälla. Traditionellt hästkraftsstinna biltillverkare förklarar en efter en sina avsikter att bli miljövänliga. Nu är det AMG:s tur.

För en tid sedan förklarade Mercedes prestandadivision AMG att de ger upp hästkraftskriget. AMG är nöjda med effekten hos sina bilar i förhållande till den övriga marknaden. Med det säger de inte att motorerna inte kommer att bli starkare, men från och med nu kommer AMG att lägga fokus på effektivitet och lägre utsläpp istället för att överträffa BMW och Audi i antalet hästkrafter.

Detta tänker man göra genom att introducera en rad nya tekniker vid förädlingen av Mercedesbilarna. För ungefär en månad sedan skrev vi om att AMG har planer på att införa dieselmodeller i sitt modellprogram. Nu bekräftas det att AMG:s bilar även kommer att använda sig av direktinsprutning och stopp/start-teknik. Senast 2012 kommer tekniken att finnas i bilarna.

Under Genèvesalongen ska AMG-chefen  Volker Mornhinweg ha sagt att man utreder möjligheterna med el/bensin-hybrider. Han fortsatte med att säga att det starka vridmoment som hybridtekniken kan medföra, passar AMG bra, eftersom AMG:s kärnvärde är just vridmoment, rapporterar Edmunds. Mornhinweg föreställer sig en bil som kan glida ljudlöst genom städer utan några utsläpp, men som även kan ånga fram på Autobahn eller Nürburgring. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!