Än längre produktionsstopp av Saab, förhandlingarna ”ser bra ut”

Förhandlingarna med eventuella intressenter och samarbetspartners går framåt, enligt Nevs.  Men trots det kommer produktionen på Stallbackafabriken att stå stilla fram till september.

Det var vid ett informationsmöte i förra veckan för den anställda personalen på Nevs som företagets vd Mattias Bergman berättade om de fortsatta förhandlingarna för företaget, rapporterar TTELA.

Men förhandlingarna ska se bra ut, och ska fortskrida positivt, lät företaget meddela. Samtidigt har inte särskilt mycket nytt avslöjats. Produktionsstoppet, som tidigare förlängts till augusti kommer att behållas åtminstone till september. Inget klart datum är satt, och kommer heller inte att sättas förrän alla avtal är på plats och kontrakten undertecknade. Från det att beslutet tagits tar det omkring fyra veckor att återuppta produktionen.

Sedan tidigare är det känt att till de samarbetspartners som Nevs förhandlar med hör indiska Mahindra (som ju även var involverade i Saabaffären när Spyker tog över) liksom kinesiska Dongfeng.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!