060309_driftbox

Analysera dina varvtider som ett raceproffs

Varvtider, bromsprestanda, 0-100 tider och spårval. Ja allt detta och lite till kan du i Racelogics senaste produkt kallad DriftBox. Ett avancerat tidtagarur, kopplat till GPS-systemet.

Du som har lite racingblod i ådrorna är antagligen en sådan som gärna vill veta vad du klarar för 0-100 tid med din bil och vad du gör för tid på "strippen" (402 meter). Engelska Racelogic har nu tagit fram en liten låda de kallar för DriftBox. Grundprincipen för databoxen är ett tidtagarur kopplat till GPS-systemet. Med samma potential som professionell mätutrustning kan du med boxen mäta:

Tider för 0-100 km/h, 0-160-0 km/h, bromsprestanda (100-0 km/h), tid och sluthastighet på 201, 402 eller 1 000 meter. Mätpunkterna är självklart konfigurerbara.

Upp till 99 varvtider på bana. Upp till sex möjliga mellantider där du själv sätter ut mätpunkterna. Separata start och mål punkter för konbanor och rallysträckor (om du nu skulle vilja göra det med din bil).

Driftpoäng. Utan den avancerade vinkelmätning som normalt används i drifttävlingar. DriftBox räknar själv ut vinkeln på bilen och ger dig även en officiell poäng som du kan ladda upp på företagets hemsida och jämföra dina resultat med andra DriftBox driftare världen över.

Dataloggning för alla varv du kör. Antingen laddar du ner en bana eller också kör du den långsamt två varv och laddar in den själv. Därefter loggar boxen allt du gör på ett varv. Bromspunkter, spårval, G-krafter, hastighet och varvtider. Efter passet kan du analysera din körning som en riktig racerförare.

Vi ser fram emot ett test av driftboxen senare i sommar.

Dataloggen efter några varv på Silverstones korta sträcka.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!