070314_deronda

Ännu en lättviktare: Deronda

På senare tid har de duggat tätt, de små och lätta sportbilarna. Och nu kommer en till, Deronda, som i helgen visas upp för allmänheten i USA.

Deronda är ett engelskt bygge men kommer att produceras i Detroit, USA. Den lilla tvåsitsiga bilen har ett lätt rörramschassi och en ännu lättare plastkaross. Pedalställ och ratt är justerbart så de flesta kan få plats i kupén. Hjulupphängningarna är av formelvagnstyp, alltså dubbla triangellänkar. 

Som drivkälla används Audis 1,8-liters turbomotor som installeras i tre olika utföranden: 200, 250 eller 300 hästkrafter. Det innebär att du med värstingen tar dig från stillastående till 100 km/h på under fyra sekunder om du använder den femväxlade VW-lådan på rätt sätt. Bilen börjar säljas i maj och en första fingervisning om det amerikanska intresset ges i helgen då Deronda visas i samband med ALMS sportvagnslopp på Sebring. Priserna i England startar på cirka 319 000 kronor exklusive skatter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!