100819-bentley-continental

Ansiktslyft Bentley Continental GT kikar fram

Det är känt sedan länge att Bentley Continental GT kommer att få ett omfattande ansiktslyft. På Parissalongen i höst är det dags för den officiella avtäckningen men Bentley bjuder redan nu på en smygtitt.

 I skrivande stund är det 19 dagar, 1 timme och 6 minuter kvar till premiären av nya ansiktslyfta Bentley Continental GT. Det vet vi eftersom Bentley har skapat en microsite med en klocka som räknar ned till premiären på Parissalongen och ett kort filmklipp som bjuder på några smakprov av den nya bilen.

Att Bentley ska ge Continental GT ett ansiktslyft har vi vetat sedan länge, likaväl som vi har vetat att det handlar om ett förhållandevis omfattande ansiktslyft. I filmklippet får vi en skymt av det nya Mulsanne-liknande strålkastararrangemanget med stora lampor längst in mot grillen och mindre varianter längre ut mot sidorna. Vi kan också ana de helt omritade framskärmarna som är betydligt mjukare skulpterade. Även den stora grillen får ett mjukare utseende och flyttas lite längre ned mot marken. Vid en snabb anblick kan det se ut som små förändringar men när man tittar noga ser man att det nästan inte finns en enda linje som har lämnats orörd i fronten. Än så länge har Bentley lyckats hemlighålla den nya bakdelen, där lär det dock inte handla om lika stora förändringar.

Inne i kupén kommer framtida Continental GT-köpare att mötas av en lätt uppdaterad miljö som domineras av ett helt nytt GPS- och underhållningssystem. När det gäller motorn kan vi nog räkna med mindre finslipningar i form av några fler hästkrafter och lägre förbrukning.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!