060914_touran

Ansiktslyft VW Touran kan parkera sig själv

De senaste åren har Volkswagen uppdaterat sina modeller så att de liknar varandra mer i detaljerna. Nu har också MPV:n Touran fått den behandlingen. Och den kan parkera sig själv också.

Touran har väl inte alltid varit den roligaste bilen att titta på. Det är den inte nu heller men det är betydligt bättre än tidigare. Det är fortfarande samma bil men detaljer som lamporna är utbytta och passar nu bättre in med resten av Volkswagens modeller.

Det Volkswagen mest stoltserar med är dock sitt nya parkeringssystem som de kallar ParkAssist. Det gör helt enkelt att bilen parkerar sig själv om du tycker det är svårt att parkera.

Genom ultraljud runt om bilen känner den av sin omgivning och var det finns lediga parkeringsplatser. När den hittat en visas det i displayen var föraren ska ställa sig, när backen sedan läggs i tar det max 15 sekunder så är det klart. Smidigt, speciellt om du inte är någon hejare på att parkera.

Interiören är minimalt ändrad, lite mer kromade detaljer och en MP3-kompatibel stereo har tillkommit men i övrigt är det rätt så mycket samma gamla Touran.

Uppdaterade VW Touran får vi se på Parissalongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!