080123-mercedes-sl-2009

Ansiktslyfta Mercedes SL har läckt ut

Inför årsmodell 2009 ska Mercedes SL genomgå en ansiktslyftning, med betoning på ansikte då det nästan bara är fronten som har uppdaterats. Bilderna är de officiella från Mercedes, även om de inte är officiella.

Bilderna har alltså, som vanligt, läckt ut på Internet, denna gång via den spanska sajten motorpasion.com. Detta betyder med största sannolikhet att Mercedes nu får lite mer brådis att släppa de officiellt officiella bilderna med tillhörande fakta.

Som vi kan se på bilderna så har Mercedes SL genomgått relativt stora förändringar i nosen. De dubbla strålkastarna som vi är vana vid sedan 2001, då senaste generationen debuterade, är nu bortplockade till förmån för strålkastare à la CLS, om än något hårdare i formerna. Grillen har fått en mer markerad position samtidigt som de tre kraftiga horisontella ribborna har ersatts med en centralt placerad. Främre stötfångaren ser lite annorlunda ut med en mer markerad linje. Spoiler och dimljus är väldigt snarlika de hos föregångaren, största skillnaden är att de yttre luftintagen är horisontellt spegelvända och det i mitten är vänt vertikalt, alltså bredare i underkant än överkant (tvärtom på nuvarande SL). Huven har också uppdaterats med bland annat två längsgående ”bulor”. Gälarna på framskärmarna har numera en utformning som liknar gälarna på SLR, om än i något mindre format. Bak på bilen ser man inga stora förändringar. Mest iögonfallande är stötfångarens nya design med något som liknar en sorts diffuser längst ner i mitten. De kromade avgaspiporna har förlorat sin ovala form och är i stället kantigare.

Detta är alltså andra ansiktslyftningen av nuvarande SL-generationen. Den förra kom under våren 2006 och många såg den som lyckad. Vad säger du om nya ansiktslyftningen? Hit eller flopp? Den ska stå sig i alla fall i tre eller fyra år innan nästa generation SL når bilsalongerna.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!