Ansiktslyfta Toyota Land Cruiser till Sverige

Toyota uppdaterar sin lyxsuv Land Cruiser med delvis nytt utseende och uppdaterade terrängkörningsinställningar.

I februari kommer nya Toyota Land Cruiser till Sverige. Bilen introducerades på bilsalongen i Bryssel tidigare i januari, och har rustats upp inför modellåret 2012. Bland nyheterna hittas en uppdaterad motor så väl som en omritad interiör och exteriör. 

 Exteriört märks nyritade baklampor och fler LED-lampor i fronten och ljusdioderna har även fått ersätta blinkerslamporna i backspeglarna. Bak och fram har också bytts ut sedan förra Land Cruiser, med en ny grill och nya stötfångare som begåvats med integrerade dimljus. 

 På tekniksidan har nya Land Cruiser ett nyutvecklat Turn Assist-system som kan göra snäva svängar i terrängmiljö genom att bromsa det inre bakhjulet. Crawl Control gör att det går att köra i krypfart upp eller nerför backar utan broms eller gas. Skulle man behöva se sig runt om bilen har Toyota installerat fyra kameror som visar hur den direkta omgivningen ser ut på en ny display på instrumentbrädan. Displayen visar även Toyotas nya infotainmentsystem Toyota Touch Pro. 

 Både den fyra liter stora bensin-V6:an såväl som D-4D-motorn på tre liter stryks från modellprogrammet. Istället kommer nya Land Cruiser drivas med en diesel-V8 på 4,5 liter. Effekten i motorn noteras till 272 hästkrafter och 650 newtonmeter och motorn ska stå pall för Euro 5-kraven. 

 Land Cruiser V8 kommer till Sverige i februari och beräknas få en prislapp mellan 767 200 och 903 100 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!