081007-saab-modeller-2012

Är detta nya Saab 9-5?

Nästa generation Saab 9-5 kommer allt närmare, men hur kommer den att se ut? Kanske vi kan få en vink om utseendet redan i dag efter att Saab visat en skiss på nästa 9-5 under en presentation på Saab Owners Convention 2008 för några dagar sedan.

Årligen hålls Saab Owners Convention i USA och för bara några dagar sedan, mellan 21 och 24 augusti, gick SOC 2008 av stapeln i Devens,  Massachusetts. Där träffas amerikanska Saab-ägare och snackar nostalgi, teknik och inte minst framtid.

Under en PowerPoint-presentation med Steve Shannon, chef för Saab i USA, visade man upp en skiss på nästa generation Saab 9-5. Som tur var så passade en av åskådarna på att fotografera vad som visades på den stora duken och lade upp materialet på den hängivna Saab-sajten trollhattansaab.net.

Hur mycket skissen illustrerar nästa 9-5 är svårt att sia om, men förhoppningsvis visar den vilken riktning det pekat mot. Låg sluttande bakre taklinje och ett generellt mer kraftfullt uttryck än hos dagens generation.

På bilden kan man också utläsa att mycket av den grundläggande tekniken kommer att hämtas från den ganska nyligen introducerade Saab Turbo X.

Under lång tid har det spekulerats om att nya Saab 9-5 kommer att visas på Parissalongen i oktober, något som känns mindre sannolikt. I stället tippar vi på att det blir på Genèvesalongen i mars nästa år. Lanseringen lär förhoppningsvis äga rum senare samma år.

Läs mer

Provkörning

Test

TV-TV

Extern länk

Allt från SOC 2008 på trollhattansaab.net

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!