070321_enkat

Är dieselbilsboomen sann?

Är det sant att diesel kommer ta över? Svaren i vår nuvarande webbfråga tyder på det. Med en enkät gick två av våra praoelever till botten med detta.

På vår senaste webbfråga, ”Vad blir det för motortyp i din nästa bil?”, har hela 47 procent har svarat diesel. Vi vill veta mer om detta. Praoeleverna Petra Sundfeldt och Maria Bohman gjorde en enkät och följde upp med den naturliga fråga: Varför?

Daniel Lindqvist (Nuvarande bil är privatägd och går på bensin):  ”Bensin skulle jag helt klart välja. Bilen gå fortare om den är bensindriven och den är lättare att trimma.”

Erik Johansson (Nuvarande bil är företagsägd och går på bensin): ”Bensin skulle jag välja för att bilen går fortare och det är billigare. Det finns också fler bilar att välja mellan om man väljer att köpa en bensindriven bil.”

Mikael Falkman (Nuvarande bil är företagsägd och går på bensin): ”Jag skulle ha en miljövänlig bil, gärna en Toyota Prius som är en hybridbil. För min del spelar det ingen roll vilket bränsle man använder. Med tanke på mina barn och barnbarn så tänker jag köra miljövänligt för att ge dem en bättre framtid.”

Göran Magnusson (Nuvarande bil är privatägd och går på bensin): ”Jag skulle välja en hybridbil men inte på grund av att det är bra för naturen utan att det är bra ekonomiskt, man tjänar på det i längden. Om det hade funnits en hybridbil som går på diesel istället för på bensin skulle jag välja det.”

Fredrik Backlund (Nuvarande bil är företagsägd och går på etanol): ”Jag vet faktiskt inte vilken motortyp min nästa bil skall ha för det är det företaget som jag arbetar för som bestämmer vilken sort jag skall köra. Det blir troligtvis en miljöbil som går på etanol eller en hybrid.”

Belan Bahram (Nuvarande bil är företagsägd och går på diesel ):  ”Jag skulle egentligen vilja ha en etanol- eller hybridbil men det är synd att de är så dyra. Jag tror inte att jag skulle tjäna på det i längden. Troligtvis blir min nästa bil en diesel.”

Abibb Mputu (Nuvarande bil är företagsägd och går på gas ): ”Gas, jag har en bil som går på gas och tänker fortsätta att ha det. Jag tycker att det är bra att det är mindre utsläpp och det är positivt för naturen.”

Tommie Stafströmm (Nuvarande bil är privatägd och bensin): ”Diesel, dels för att den drar mindre och är nyttigare för miljön än bensin, dels för att det är billigare.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!