101102-årets-bil-2011

Årets Bil 2011 – svenskt bland finalisterna

Tävlingen Årets Bil 2011 rullar på och nu har de 41 kandidaterna stötts och blötts och skalats ned till sju finalister. Anmärkningsvärt är att en elbil och en svensk finns med bland de som kan utses till Årets Bil 2011.

Den prestigefyllda tävlingen Car of the Year, Årets Bil 2011, har gått vidare till slutetappen. I somras presenterades de 41 kandidaterna och nu har juryn som består av 59 motorjournalister valt ut sju finalister. Finalfältet är som vanligt utspritt över många olika segment men i år är det första gången en elbil tar sig vidare till slutomgången och har chans att bli utsedd till Årets Bil. Sveriges hopp stod till Saab 9-5 och Volvo S/V60 och vi kan nu konstatera att Volvo-vagnen föll juryn bäst i smaken. 9-5 finns inte med bland finalisterna, däremot hittas Volvos senaste modell där. Vi noterar också att de förhandstippade Audi A1 och Citroën C4 har fallit bort.  

 De sju finalisterna är: 

Alfa Romeo Giulietta

Citroën C3/DS3

Dacia Duster

Ford C-Max/Grand C-Max

Nissan Leaf

Opel Meriva

Volvo S/V60

För att kunna ta hem den åtråvärda titeln som Europas bästa bil måste bilmodellerna ha funnits tillgängliga i minst fem europeiska länder inom en tolvmånadersperiod före tävlingens slut. I årets upplaga av tävlingen står det svenska hoppet till Volvo S/V60 men många önskar kanske att elbilen Nissan Leaf premieras för sin miljövänlighet.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet