Årets familjebil 2012

Årets Familjebil 2012 är två: Ford B-Max och Opel Zafira Tourer

Det gick inte att skilja Ford B-Max och Opel Zafira Tourer åt när Årets familjebil 2012 skulle koras. Därmed gick titeln till två bilar i år.

Utmärkelsen Årets familjebil har delats ut sedan 1996 av tidningen Motorföraren. Sedan dess har en jury varje år utsett familjebilen som anses vara bäst för året.

 Årets jury bestod av nio välkända svenska motorjournalister varav en av dessa var Teknikens Världs Mikael Stjerna. Trots ett ojämnt antal röster lyckades juryn ändå ”trassla till det”.

 Årets familjebil(ar) 2012 är nämligen två stycken till antalet. 

 Förra året vann Ford med sin Focus och förrförra året vann Opel med sin Meriva. I år gick de inte att skilja åt då de fick fyra röster vardera. Ford B-Max och Opel Zafira Tourer heter 2012 års vinnare.

 Teknikens Världs Mikael Stjerna hade två självklara kandidater till årets utmärkelse, B-Max och Zafira Tourer. Men i slutändan föll hans röst på Zafiran. Hans motivering löd som följer:

 ”Opel Zafira Tourer har smart stolsfällning och få familjer behöver större bil än så här. Det är också bra att den finns med såväl snål diesel som gasdrift.”

 Vi säger grattis till Ford och Opel som lär få en hel del familjers ögon på sig det närmaste året.

 Missa inte att läsa våra provkörningar av just Ford B-Max och Opel Zafira Tourer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!