061213_testbil

Årets Testbil 2006 – Skoda Roomster

I konkurrens med Mazda MX-5, Mercedes S-klass, Porsche 911 Carrera 4S och 98 andra testbilar drog till slut Skoda Roomster det längsta strået. Den tuffa krabaten från Tjeckien blandar och ger på ett sätt som vi inte får se särskilt ofta i bilvärlden.

Kombinationen av bakdel à la Citroën Berlingo, framdel som en vanlig bil, utrymme som en riktig mellanklassare tillsammans med ett synnerligen attraktivt pris avgjorde – Skoda Roomster är vårt val. 

Men det var inte lätt att saka bort övriga 101 deltagare. Minnena från vintern som gick när den svarta Porsche 911 Carrera 4S med sportavgassystem förgyllde tillvaron – vilka dagar! För att inte tala om testet av Mercedes S500L, en mer teknikstinn pjäs har knappt skådats. Som en direkt motsats stack Mazda MX-5 ut. Där är det bara körglädje som gäller för hela slanten, men så bra valuta för pengarna man får. Svensktestet i somras, då vi körde Sverige runt med fem Saab och fem Volvo, gav otroliga minnen och upplevelser, inte minst på vägen mellan Kiruna och Riksgränsen. Dessvärre var eftersmaken att Sveriges bästa inte riktigt räcker till på ett internationellt plan. 

Tävling

Vinn en Skoda Roomster i en månad

För att du ska få chans att känna lite extra på årets gunstling vill vi höra varför just du vill få chansen att köra en Skoda Roomster i en månad!

Motivera ditt svar i text och/eller bild, skicka ditt tävlingsbidrag till tavling@teknikensvarld.se eller Teknikens Värld, 105 44 Stockholm. Märk ditt bidrag ”Årets Testbil 2006”. Före 29:e december vill vi ha ditt svar. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tävlings-juryn består av den tillförordnade och rättvisa chefstrojkan bestående av Niclas Blixt, Mikael Stjerna och Hans Hedberg. Lycka till

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!