Foto: Miljöpartiet

Åsa Romson nöjd efter Volkswagen-möte

Sveriges miljöminister kallade Volkswagen Sverige till ett möte rörande den stora dieselskandalen. Nu har mötet ägt rum och Åsa Romson är nöjd med svaren hon fick.

I tisdags kallade klimat- och miljöminister samt vice statsminister Åsa Romson (mp) till ett ”krismöte” med Volkswagen Group Sverige. Hon sa sig ha intresse av att höra vilka åtgärder Volkswagen tänker vidta och i vilken omfattning svenska marknaden drabbas.

Senare på kvällen meddelade Volkswagen att 224 746 bilar i Sverige berörs av utsläppsfusket och att bilarna så småningom kommer att återkallas för åtgärd. I morse bad dessutom Volkswagen Sveriges vd Claes Jerveland om ursäkt till kunderna och nu har Åsa Romson fått svar på en del av sina frågor, hon är nöjd med sammankomsten.

– Det var ett bra möte. De har dels informerat och dels kunnat ge en ursäkt. De är också med på att de ska samarbeta med svenska myndigheter, säger hon till TT och fortsätter:

– Det är tydligt att alla saker inte är klara i den här historien. De hade inga exakta uppgifter när det gäller till exempel klimatutsläpp utan det är en process som pågår.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!