Aston Martin återupplivar suven Lagonda

Aston Martin visade 2009 upp reinkarnationen av modellnamnet Lagonda som suv, nu har de fått tillskott i kassan och modellen kan bli verklighet.

Den senaste veckan har vi rapporterat om kommande suv-modeller från både Bentley och Rolls-Royce, nu kommer nyheter om att ännu en lyxbilstillverkare planerar att bygga en suv.

Enligt uppgift ska Aston Martin ha säkrat ett lån motsvarande 1,7 miljarder kronor som företaget planerar att använda till utveckling av nya modeller. Lånet plus räntan ska återbetalas eller refinansieras under 2018 vilket antyder att den första nya Aston Martin-modellen troligtvis kommer att lanseras 2017.

Först ut tros bli suven Lagonda då Aston Martin verkar hoppas att framgångarna Porsche har haft med sin Cayenne även ska sprida sig till dem. I dag använder Aston Martin som bekant V8-motorer från Daimler-koncernen. Både Aston Martins VD Ulrich Bez och Dieter Zetsche, VD på Daimler, har uttryckt att de gärna utökar samarbetet och det har senaste tiden gått rykten om att Daimler vill köpa Aston Martin.

Om ett utökat samarbete blir verklighet kan detta innebära att Aston Martin Lagonda då får dela plattform med nästa generation Mercedes GL.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer