070202_aston_martin

Aston Martin blir fransk lyxvara

Ford har sedan augusti 2006 haft Aston Martin till salu på ”auktion”. Nu skriver tyska Auto Bild att auktionen kan vara över och vinnaren är mycket oväntad och fransk.

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, kanske mer känt som enbart Louis Vitton, gör till vardags väskor, plånböcker och champagne och säljer det riktigt dyrt. Nu ska de börja göra sportbilar också. Det var nämligen Louis Vitton som vann budgivningen om Aston Martin enligt källor till Auto Bild.

Ford, som är i ett trängande behov av pengar, hade nog helst haft kvar Aston Martin då de är ett av Fords märken som faktiskt lönar sig. Men de kommer ha kvar lite av Aston Martin, 15 procent av ägandet stannar hos Ford.

Något pris på affären uppger inte Auto Bild men brittiska Sunday Times värderade Aston Martin till 1,2 miljarder dollar senast i december.

Ford har inte kommenterat uppgifterna ännu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!