Foto: Mikael Stjerna

Aston Martin DB11 redan en succé

Det är bara några dagar sedan Aston Martin visade upp DB9-efterträdaren DB11, och redan kan den betecknas som en succéfylld modell.

Aston Martin är i behov av framgångar. Den anrika, brittiska biltillverkaren har haft det tufft på sistone, exempelvis gick de med över 300 miljoner kronor i förlust under 2013 och så sent som i höstas tvingades de säga upp närmare 300 anställda.

Att vända på skutan är inte helt lätt, men till hjälp verkar DB11 ha kommit. Nya modellen, som premiärvisades i Genève i förra veckan, har redan fått en betydande mängd personer att öppna plånböckerna.

Över 1 400 beställningar på DB11 har Aston Martin fått in enligt brittiska Autocar.

Omkring 500 bilar beställdes redan vid en exklusiv VIP-inbjudan innan världspremiären. Ytterligare omkring 500 beställning inkom när bilder på DB11 dök upp på Internet. Efter själva avtäckningen på i Genève ökade antalet beställningar med ytterligare omkring 400 stycken.

Grundpriset för Aston Martin DB11 är i Tyskland motsvarande 1,9 miljoner kronor. För den summan får köparna inte bara en ny bil, utan också Aston Martins mest effektstinna och snålaste DB-motor någonsin – den nyutvecklade V12:an på 5,2 liter och 608 hästkrafter som skickar iväg DB11 från noll till 100 km/h på 3,9 sekunder. Det är sju tiondelar snabbare än den snabbaste versionen av företrädaren DB9.

Läs mer om Aston Martin DB11 här och spana in de många bilderna i galleriet nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!