Aston Martin DB9 har rullat av bandet för sista gången

Aston Martin DB9, som visade sig för första gången på bilsalongen i Frankfurt år 2003, har nu för sista gången rullat av produktionsbandet.

I ett inlägg på twitter skriver Aston själva om slutet på DB9:s produktion: ”Farväl till en ikon. De sista nio Aston Martin DB9 är nu färdiga för en sista inspektion.”

Sedan bilen debuterade för 13 år sedan har den blivit en riktig ikon för märket. Tänker man på en Aston Martin tänker man ofta på en DB9, vare sig man vet om det eller inte. Genom åren har modellen genomgått ett antal olika uppdateringar och förändringar, men den är fortfarande mycket lik den modell som visades i Frankfurt för mer än ett decennium sedan. De sista nio modellerna pryds av ett speciellt emblem på baksidan av bilen där det står ”Last of 9”.

Den modell som tar över stafettpinnen efter DB9 är kommande DB11, som ska bli starkare, snabbare och bättre än DB9. DB11 kan du läsa om här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!