071123-aston-martin

Aston Martin emigrerar

Aston Martin planerar att bygga den kommande modellen Rapide utanför de brittiska öarna. För första gången i märkets 93-åriga historia kan en Aston Martin få utländskt påbrå.

Hur konstigt det än låter så dröjer det troligtvis inte länge innan vi får se en Aston Martin byggas utanför Storbritanniens gränser. Enligt de senaste ryktena planerar den allra mest brittiska av de brittiska bilbyggarna att förlägga produktionen av en ny modell på ny ort. 

Det är Financial Times som har tagit del av dokument som behandlar Aston Martins planer. I samma dokument framgår även att ett antal företag redan har kontaktats. En insatt källa säger att beslut ska fattas inom de närmaste veckorna och att bland de kontaktade bilbyggarna finns Pininfarina, Karmann, Magna Steyr och finländska Valmet. En Finlandsbyggd Aston Martin kan ta tid att smälta, speciellt för de stolta britterna.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!