Aston Martin på gång med 800 hk stark elektrisk Rapide

Vi har hört det förut – Aston Martin Rapide ska bli elbil. Nu hör vi det igen men med den skillnaden att utvecklingen är påbörjad och att den färdiga bilen ska stå klar om två år.

För Automotive News berättar Aston Martins vd Andy Palmer att de nu är igång med utvecklingen av en eldriven version av fyrdörrarslyxbilen Rapide. Enligt honom ska den stå redo för att locka kunder om två år, med andra ord någon gång under 2017.

Han berättar också att den kommer att leverera omkring 800 hästkrafter till alla fyra hjulen och att den kommer att ha en räckvidd på ungefär 32 mil innan batterierna, som är tänkt att levereras av LG eller Samsung, måste laddas upp igen.

Andy Palmer påpekar också att den elektrifierade Rapiden blir en genuin Aston Martin utan några delar från samarbetspartnern Mercedes-AMG.

Priset uppskattar han till någonstans mellan motsvarande 1,7 miljoner och 2,1 miljoner kronor. Med andra ord en halvmiljon till en miljon mer än vad en Rapide S med V12-motor kostar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!