081127-aston-rapide

Aston Martin Rapide avslöjad

Inte kort efter att Porsche Panamera blivit officiell dyker dess värste konkurrent upp. Den brittiska tidningen CAR har lyckats få tag på den första illustrationen som visar Rapide i produktionsfärdigt skick.

Det dröjde inte många dagar innan Porsche Panameras värste konkurrent visade upp sig. Det är brittiska CAR Magazine som har fått tag i en datorillustration direkt från Aston Martins designavdelning. De säger sig ha ytterligare en bild i sin ägo, men den håller de på till utgivningen av deras papperstidning. Men bilden vi får se redan nu är tillräckligt intressant. Om CAR:s uppgifter stämmer är det den första officiella bilden på Aston Martin Rapide i produktionsfärdigt skick.

När man jämför den nya bilden med den synnerligen läckra konceptbil som dök upp 2006 är det ganska svårt att se några större skillnader. Det är verkligen inte mycket som skiljer konceptbilen från den färdiga bilen. Vi vet dock ännu inte hur den ser ut baktill. Framtill är det egentligen bara de nedre luftintagen i fronten som har försvunnit sedan konceptbilen visades. Vi kan också skymta ett tydligare karaktärsveck som löper längs med bilens sida. Därtill har ytterbackspeglarna blivit större.

Rapide väntas låna motorn från sin coupébroder DB9. Det innebär att Astons fyradörrarscoupé kommer att drivas av en V12-motor på 6,0 liter som levererar minst 450 hästkrafter. Bilen lanseras under den tidigare delen av 2009 och börja säljas i början av 2010. Sedan mars i år vet vi att Rapide blir den första Aston Martin-bilen att byggas utanför Storbritannien. Österrikiska Magna Steyr har fått uppdraget att sätta ihop bilarna och de hoppas klara av en takt på 2 000 bilar per år.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!