100511-aston-rapide-nr1

Aston Martin Rapide – första exemplaret levererat

Det första exemplaret av Aston Martins sedanmodell Rapide har rullat av fabriksbandet. Det firar vi genom att bjuda på ett stort bildgalleri med läckra bilder på en läcker bil.

 I fredags färdigställdes det första exemplaret av Aston Martin Rapide i Magna Steyrs lokaler i Österrike. Efter lång väntan kan kunder i 34 länder världen över äntligen få sina bilar. Många kunder ska det bli, Aston Martin räknar med att kunna sälja cirka 2 000 exemplar per år.

När Rapider visades som konceptbil för snart fyra år sedan var den i det närmaste ensam i sitt slag. Det fanns inte många bilar som kunde bjuda på plats för fyra, supersportbilsegenskaper och samtidigt se ut som en elegant coupé. Nu är de desto fler. Rapide kommer att behöva tampas främst med Porsche Panamera men även med Mercedes CLS och kommande Audi A7.

Oavsett kommersiell framgång eller inte kommer Rapide att vara en historisk modell för Aston Martin. När När Aston Martin fick en ny ägarkonstellation 2007 fick Rapide omgående grönt ljus för fortsatt utveckling och den är den första Aston-modellen som byggs utanför de brittiska öarna. Hemmafabriken i Gaydon har redan fullt upp och därför har uppdraget att sätta ihop Rapide gått till österrikiska Magna Steyr.

Om man vill bli Rapide-ägare så får man vara beredd att bli drygt 190 000 euro fattigare. Alla vi som inte är beredda på det får nöja oss med att läsa allt om Rapide via länkarna nedan och titta på de vackra bilderna i bildspelet.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!