091103-astonmartin-rapide

Aston Martin Rapide – stort bildgalleri

Den är redan officiellt presenterad – Aston Martin Rapide – men det har varit ont om bilder på skönheten med plats för fyra. Nu råder vi bot på det då vi publicerar alla nysläppta bilder på den brittiska familjesportkärran.

Aston Martin är enligt många den biltillverkare som är absolut bäst på att formge bilar. Tänk dig bilar som DB5, DBS (både gamla och nya) och V12 Vanquish – modeller som de flesta går igång på av en eller annan anledning. Alla dessa är två- eller 2+2-sitsiga vilket har gjort bilarna smått omöjliga att använda för dem som har ett barn eller två i familjen. Därför släpper Aston Martin nu sin första fyrsitsiga bilmodell – Rapide. Eller ja, första och första, räknar man in Lagonda så blir det ju faktiskt företagets andra fyrsitsare.

Aston Martin Rapide är alltså, som det så populärt kallas, en fyrdörrarscoupé med plats för fyra personer som har var sin ”racig” fåtölj till sitt förfogande.

Även om Rapide är mer familjebetonad än någon annan tidigare Aston Martin så handlar det minst lika mycket om en sportbil som övriga modeller i den brittiska tillverkarens flora. Aston Martin Rapide är nämligen utrustad med en maffig V12-motor med sex liters slagvolym. V12-motorn lämnar 470 hästkrafter vid 6 000 r/min och härliga 600 newtonmeter vid 5 000 r/min.

Rapide är dessutom riktigt snabb. 0-100 km/h går på 5,3 sekunder och toppfarten nås inte förrän mätarnålen står på 303 km/h. Med sin tjänstevikt på 1,95 ton är den drygt 100 kilo lättare än värsta konkurrenten Porsche Panamera, men sistnämnda är ändå vassare prestandamässigt då Porschens 500 hästkrafter plockade ur en V8 på 4,8 liter gör 0-100 km/h på 4,2 sekunder utan Launch Control (våra egna mätningar gav 3,8 sekunder med Launch Control).

Men nog om teknik- och prestandasiffror, nu tittar vi i stället igenom de 57 bilder nedan som Aston Martin nyligen har släppt. Vill du läsa mer om läckra Rapide är det bara att klicka dig vidare till den teknikspäckade artikeln som vi har länkat till under bildspelet.  

Läs mer

Forumet

Världens vackraste bil

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!