081215-aston-martin-rapide

Aston Martin Rapide visar baken

För drygt två veckor sedan dök en illustration upp som sades visa Aston Martin Rapide i produktionsklart utförande. Då fick vi bara se fronten på bilen, men en ny illustration har läckt ut där vi får se engelsmannens bak.

I slutet av november släppte brittiska biltidningen CAR en illustration som de påstår är en officiell skiss över hur Aston Martin Rapide ska se ut när den lämnar produktionsbandet inför modellår 2010. Nu i helgen släppte tidningen 4WheelNews illustration nummer två. I stället för bilens front ser vi nu hur den antagligen kommer att se ut bakifrån i produktionsutförande.

Baken är mer eller mindre identisk med det vi såg på konceptbilen för två år sedan. Den stora skillnaden är att bilen på illustrationen avslöjar ett stort panoramaglastak samt bakljus med någon rökfärgat glas. Likheterna med övriga Aston Martin-modeller är dessutom slående.

En sak är säker – nyligen presenterade Porsche Panamera får i Rapide en riktigt svår nöt att knäcka. Sett till er läsare som kommenterar på vår sajt råder det ingen tvekan om vilken bil som är snyggast.

Rapide blir första modellen från Aston Martin som byggs utanför Storbritanniens gränser. Sedan tidigare står det klart att det är österrikiska Magna Steyr som ska bygga fyrdörrarscoupén – mellan 1 000 och 2 000 exemplar om året. Lanseringen äger rum någon gång under första halvan av nästa år medan försäljningen drar igång lite senare, då som årsmodell 2010.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!