Aston Martin Cygnet Foto: joe windsor-williams

Aston Martin sätter stopp för Cygnet

Att en modell tas ur produktion är sällan glada nyheter men får många är det här förmodligen ett undantag: Aston Martin slutar tillverka Cygnet och lovar att fokusera på sportbilarna framöver.

Ryktet har surrat ett tag men nu är det bekräftat: Aston Martin slutar tillverka Cygnet. En talesman för Aston Martin säger till Autocar att modellen är nedlagd och att man i dagsläget inte har några planer på att åter ge sig in i småbilssegmentet utan ska fokusera på kärnverksamheten som utgörs av sportbilstillverkning.

 Det är förstås glädjande nyheter för alla som hade svårt att ta Cygnet till sina hjärtan Den har blivit utskälld och kallad en missanpassad avart men Aston Martin hade sina skäl att frakta iQ-bilar från Toyota i Japan och bygga om dem hemma i Gaydon. Samarbetet med Toyota var en genväg för Aston Martin att få fram en liten bil med lågt koldioxidutsläpp, vilket behövdes för att sänka märkets genomsnittliga utsläppssiffra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!