Aston Martin V12 Vantage S Roadster officiell

Aston Martin kan verkligen konsten att klämma ut det mesta ur sina befintliga modellserier. Senast i raden är V12 Vantage S i roadster-tappning – med 565 hästkrafter.

Med V12 Vantage S har Aston Martin klämt ner sin största motor i sin minsta modell. Vi har redan sedan tidigare sett coupémodellen, och nu har den fått sällskap av en roadster – som blir Aston Martins snabbaste cabrioletmodell någonsin.Det är alltså Aston Martins beprövade sexliters V12-motor som det rör sig om. I denna, senaste tappningen, ger den hela 565 hästkrafter – 55 fler än i tidigare V12 Vantage Roadster (utan S, alltså). Vridmomentet landar på 620 newtonmeter, och 0–100 km/h avverkas på fyra sekunder. Effekt och vridmoment portioneras ut till bakhjulen via Aston Martins sjuväxlade robotiserade Speedshift III-växellåda. Toppfarten ligger på hela 323 km/h.I jämförelse med V12 Vantage Roadster utan S har nya modellen också blivit hela 20 kg lättare. Därtill har teknik hämtats från de värre modellerna i Aston Martin-programmet, exempelvis är avgassystemet baserat på det som användes i supersportbilen One-77.Säljstart för Aston Martin V12 Vantage S Roadster (långt modellnamn!) blir senare i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!