071112-vantage-v8-n400

Aston Martin V8 Vantage N400 Roadster

Aston Martin V8 Vantage N400 visades på Frankfurtsalongen i september. Då pratades det även om en öppen roadster-version av bilen, men bilder på den fanns inte färdiga. Det gör det däremot nu.

Bilen byggs till minne av Aston Martins deltagande i 24-timmars på Nürburgring 2006. Därav det emblem (svårt att se på bilderna) bredvid texten Vantage på bakluckan som föreställer Nürburgrings bansträckning.

I modellbeteckningen finner vi N400 som står för antalet hästkrafter under huven, alltså 400 stycken. Det är 20 hästar mer än i vanliga Vantage V8. Maximala vridmomentet har ökat en aning, från 410 till 420 newtonmeter. Effektökningen är ett resultat av förbättringar i den 4,3 liter stora V8-motorn samt nytt avgassystem med bättre genomflöde.

Bilen har också ett sportpaket med sänkt fjädring för bättre hanterbarhet på kurviga vägar eller banor. Andra förändringar jämfört med vanliga Vantage V8 är omarbetad huv och baklucka, nya sidokjolar, klarglas i bakljusen och grill i blank krom.

Aston Martin V8 Vantage N400 Roadster ska endast byggas, vid sidan om sitt takförsedda syskon, i 240 exemplar. Prislappen är okänd än så länge inte känd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!