100713-aston-vantage-n420

Aston Martin V8 Vantage N420 – när motorsporten får tala

Nu är det dags för lite nytt godis från de brittiska öarna. Aston Martin har skapat en ny version av sin minsta modell och låtit den inspireras av motorsporten. Nya V8 Vantage N420 är lättare men precis lika snygg som tidigare.

När Aston Martin lanserar en ny modell är det aldrig tal om några vilda desingutflykter. Tur är väl det, de allra flesta kan nog skriva under på att britterna i alla fall inte bygger fula bilar. Nyligen uppdaterades DB9 – mycket försiktigt – och nu lanseras den nya specialversionen V8 Vantage N420 – även den mycket försiktigt förändrad jämfört med vanliga V8 Vantage.

Aston Martin V8 Vantage N420 är logiskt nog efterträdaren till V8 Vantage N400 och precis som sin föregångare har den nya modellen fått sitt namn efter antalet hästkrafter som finns under den vackra huven. 4,7-litersåttan från vanliga V8 Vantage har fått vara orörd och i all sin enkelhet levererar den 420 hästkrafter och 470 newtonmeter.

De stora nyheterna finns därmed inte i motorrummet utan är fördelade över hela bilen. V8 Vantage N420 har nämligen idéer från Aston Martins erfarenheter från 24-timmarslopp. Rent konkret innebär det att många delar har bytts mot lättare kolfiberdelar som tillsammans gör N420 27 kilo lättare än vanliga V8 Vantage. På utsidan går N420 att skilja från en vanlig V8 Vantage genom bredare sidokjolar, en kolfiberläpp under frontspoilern, diamantsvarta fälgar och grafitfärgade utblås. Inne i kupén har N420 begåvats med en alcantaraklädd ratt, speciella tröskellister och lätta kolfiberstolar.

Produktionen av Aston Martin V8 Vantage N420 börjar den här månaden och prislappen i Storbritannien är satt till 96 995 pund, motsvarande 1,1 miljon kronor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!