Aston Martin Vanquish S Volante förför med taket nere

Aston Martin Vanquish S Volante är en riktigt läcker, och snabb, taklös sommarbil. Kanske den perfekta semesterglidaren?

Den brittiska lyx- och sportbilstillverkaren Aston Martin tillverkar riktigt vackra bilar. Och nya Vanquish S Volante är definitivt inget undantag. Vanquish finns sedan tidigare både med S-tillägg och som Volante, men inte som kombination. S:et betyder att Vanquish får en extra boost till V12-motorn som då ger 603 hästkrafter, och Volante betyder kort och gott cabriolet på Aston-språk.

Kraften i den nya cabrioleten letar sig ner till bakhjulen via en åttastegad "Touchtronic III"-växellåda. 0-96 km/h går på 3,5 sekunder och toppfarten är 323 km/h, om det är med uppfällt eller nerfällt tak är oklart...

Karossen är byggd i aluminium och kolfiber, varav en hel del också är synligt. Bilens omdesignade fram- och bakparti, som båda är helt i kolfiber, ska göra bilen ännu stabilare i höga farter. Ekipagets vikt är 1739 kg, med en fördelning på 51 procent fram och 49 bak.

Nytt för Volante-modellen är också det fyrpipiga avgassystemet, som återfinns på coupé-syskonet och som naturligtvis låter ljuvligt. Karossen är till stor del gjord i kolfiber.

Priset på denna skönhet börjar på cirka 250 000 pund, eller knappt 2,8 miljoner kronor, vilket är ungefär 160 000 kronor mer än Vanquish S i coupé-utförande.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!