081202-aston-martin-varsel

Aston Martin varslar var tredje anställd

De ständigt återkommande beskeden om varsel inom bilindustrin toppas nu av det kanske största hittills, procentuellt sett. Aston Martins vd Ulrich Bez meddelar att man måste anpassa sig till den rådande situationen, därför får var tredje anställd gå.

För den som inte har uppfattat det ännu så går det lite trögt för bilindustrin just nu. Precis alla påverkas, från jättarna GM, Ford och Chrysler till småttingar som Tesla och Aston Martin. Kaliforniska elsportbilstillverkaren Tesla meddelade härom veckan att man önskar att ta del av ett eventuellt krispaket till den amerikanska bilindustrin. Tesla säger sig behöva minst 400 miljoner dollar för att klara sig. Det verkar inte gå mycket bättre för den mer traditionella sportbilstillverkaren Aston Martin.

Brittiska medier rapporterar att Aston Martin planerar att låta var tredje anställd gå. Till en början låter det som en av de värsta massuppsägningarna i engelsk historia. Men med tanke på att Aston Martin inte sysselsätter fler än 1 800 anställda i Storbritannien hamnar saken i ett annat ljus. Det handlar alltså om 600 Aston Martin-anställda som får gå, hälften fast anställda och hälften deltidsarbetare. Aston Martins vd Dr. Ulrich Bez säger i ett uttalande att företaget, likt de flesta andra premiumtillverkare, måste vidta åtgärder som svar på den oförutsedda nedgången på marknaden. Aston Martin hävdar att nedskärningen inte kommer att påverka leveranserna av nuvarande bilar eller framtida produkter. Bez är, trots nedskärningen, övertygad om att Aston Martin är starkare än någonsin och att man kommer att vara väl förberedda när marknaden vänder uppåt igen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!