Aston Martins supersportbil DP-100 kan bli verklighet

Enligt Teknikens Världs brittiska källor kan Aston Martins virtuella supersportbil DP-100 Vision Gran Turismo ta klivet från spelkonsolernas värld till att bli högst verklig.

Det var i slutet av juni som Aston Martin presenterade supersportbilen DP-100 Vision Gran Turismo, en bil som kan rattas i Playstation-spelet Gran Turismo 6. Bilen är alltså virtuell, dock finns ett exemplar som kunde beskådas på Goodwood Festival of Speed tidigare i somras.

Enligt uppgifter till Teknikens Värld har intresset för superkärran visat sig vara så stort efter fartfestivalen i Goodwood att Aston Martin överväger produktion, om än i mycket kraftigt begränsad upplaga. Exakt när det skulle kunna inträffa vet vi inte riktigt, men om beslut tas kan bilen mycket väl stå färdig inom ett par år, eller troligare ännu tidigare.

Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo, som trots märkestypiska detaljer inte liknar någon annan av företagets övriga modeller, har en massiv V12-motor som med dubbelturbomatning når upp till 812 hästkrafter i effekt. Motorn är placerad framför bakaxeln och syns genom glashuven som sträcker sig upp mot taket. Några fler tekniska uppgifter eller prestandaditon finns inte, men räkna med accelerationstider runt tre sekunder och toppfart över 350 km/h. Räkna heller inte med en överkomlig prislapp – om nu DP-100 Vision Gran Turismo blir av.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!