100316-atomik-500

Atomik 500 redo för snabb månfärd

Den svenska el-Fiaten från Nödinge kan slänga sig i väggen. Nyetablerade Atomik Cars har också utgått från en Fiat 500 för att skapa en utsläppsfri bil men med betydligt roligare prestanda.

 Den första elkonverterade bilen rullade så sent som förra veckan ut från EV Adapts fabrik i Nödinge utanför Göteborg. Det omskrivna elbilsprojektet hade en tuff start men efter ett års arbete kunde den första bilen levereras till mottagaren Ale kommun som ska använda den i sin bilpool och inom hemtjänsten. För den som inte nöjer sig med EV Adapts konvertering av Fiat 500 till eldrift finns snart ett alternativ.

Det nystartade franska företaget Atomik Cars presenterar nu sin Atomik 500. Atomik Cars mål är att bygga bilar som blandar nollutsläpp med supersportprestanda och deras motto är ”   Anticipating the future” (Förutse framtiden). Framtiden får utvisa om deras satsning är rätt. Deras första bil ska hursomhelst premiärvisas på exklusiva Top Marques i Monaco i mitten av april – en liten mässa som är fylld till bredden av världens snabbaste och mest exklusiva bilar.

Atomik Cars vill än så länge inte berätta så mycket om sin bil, inte mer än att basen är en Fiat 500 och att den har en elmotor som ska ge kraft som motsvarar en 300-hästars bensinmotor. Det ska räcka för att accelerera från 0 till 100 km/h på strax under 6 sekunder. Den som känner köpsuget komma krypande får skynda sig och lägga en beställning. Atomik Cars tänker inte bygga fler än 50 exemplar och priset blir sannolikt därefter.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!