Att tappa hjulet kan vara farligt – Film!

Ett hjul kan lossna av en rad olika orsaker, men oavsett vilken anledning är så kan det lätt utgöra en fara för både den drabbade och andra trafikanter. Särskilt under omkörning, vilket den här föraren får erfara.

Det är Ryssland som har varit i farten igen, som mer eller mindre regelbunden källa för trafikrelaterade videoklipp på Internet. Den här filmen visar hur en förare uppenbarligen inte sett till att alla hjul på bilen sitter fast, mitt i en omkörning lossnar nämligen höger bakhjul och far ut bland medtrafikanterna, samtidigt som bilen i fråga snurrar runt och är en hårsmån från att välta. Allt slutar förvisso någorlunda lyckligt, men ta det ändå försiktigt där ute i trafiken!

Om du undrar vilken bil föraren i fråga kör, så rör det sig av allt att döma om en Galloper Exceed, vilket är en Mitusbishi Pajero som licenstillverkades av Hyundai (och även såldes här i Sverige) för dryga tiotalet år sedan. Tur i oturen så ingick det i alla fall ett reservhjul på bakluckan i bilens utrustning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!