100308-audi-a1-s-line Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Audi A1 blir sportigare med S-line

Likt resten av Audis modellutbud ska även den nya minstingen A1 få ett sportigt S-line-paket. Redan nu visar Audi de första bilderna på A1 skrudad i S-kläder och den lovar tyvärr mer än den håller.

Att A1-köpare ska kunna få sina bilar så personliga som möjligt är ett av Audis ledord vid lanseringen av nya A1. Den blivande konkurrenten Mini Cooper har lyckats med just det och för att Audi ska kunna sno några kunder så kan de inte vara sämre. Nya A1 ska gå att beställa i en mängd olika färg- och utrustningskombinationer och lita på att S-line blir ett av de flitigast förkryssade tillvalen. Nu får vi för första gången se hur A1 ser ut i S-kläder.

S-line-paketet gör att A1 ser betydligt råare ut. Nya luftslitsar i frontspoilern, en större takspoiler och ny bakre stötfångar med integrerad diffusor gör ett sportigt uttryck som inte motsvaras av drivlinan. Precis som till övriga Audi-modeller ger S-line inga effektmässiga förbättringar.

S-line är uppdelat i två paket där S-line Exterior är vad det låter som och S-line Sport Package innehåller nya 17- eller 18-tumsfälgar, sportstolar, sportratt och lite hårdare och lägre fjädring.

Motorutbudet med 1,2 TFSI, 1,4 TFSI och 1,6 TDI i två versioner är som sagt oförändrat. Den som vill ha mer pulver under A1-huven får vänta till 2012 då S1 väntas komma med en turboladdad 1,4-litersmotor med cirka 180 hästkrafter.

Läs mer

TV-TV

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!