090721-audi-a1-oktober Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Audi A1 börjar tillverkas i höst

Vi väntar fortfarande spänt på Audis omtalade småbil A1. Nu berättar chefen för Audis fabrik i Bryssel att serieproduktionen av A1 ska börja i hans fabrik redan i oktober.

 Audis kommande minsting A1 är extremt omskriven men ändå något av en doldis. Ingen verkar veta exakt när den ska lanseras och den har varit ett svårfångat byte för spionfotograferna. Nu verkar det dock som att lilla A1 är betydligt närmre en lansering än väntat. Alfons Dintner, chef för Audis fabrik i Bryssel, säger i en intervju med belgiska tidningen Le Soir att produktionen av A1 ska börja i oktober.

Dintner säger att fabriken ska hållas stängd fem veckor i augusti för att kunna förberedas för A1-tillverkningen. Därefter ska serietillverkningen sätta igång och de första bilarna kan nå sina kunder i början av nästa år. Enligt Dintner ska A1 först komma i tredörrarsutförande med Sportback-versionen med fem dörrar hack i häl.

A1 har redan förevisats i två koncept; Metroproject Quattro från 2007 och A1 Sportback Concept från förra årets Parissalong. De två koncepten visade med nästan exakt ett års mellanrum så det är inte otroligt att den produktionsfärdiga bilen visas enligt samma intervall. Det skulle innebära att vi får se A1 på Frankfurtsalongen i september. Den färdiga bilen väntas bli mycket lik de båda koncepten, i synnerhet det senare. Som vanligt lär dock formerna tonas ned en aning, framförallt på insidan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!